יעוץ זוגי

הרבה זוגות מוצאים את עצמם, לאחר תקופת ההתאהבות (שנמשכת כ-36 חודשים), מתמודדים עם קשיים ואתגרים שלא פגשו בהם קודם לכן. התסכול נעשה גדול ולא פעם הם שואלים "האם זהו האדם שהתאהבתי בו?"

מחקרים מראים, שאיכות קשר הנישואין משמעותית לאיכות החיים יותר מכל הצלחה. כאשר הזוגיות טובה, יש בכוחה להעניק לנו כוח והשפעתה החיובית ניכרת בכל מעגלי חיינו.

רבים סבורים שהאהבה מספיקה על מנת לשמר את אש הזוגיות. יש לנו פנטזיה שכשנמצא בן-זוג נהפוך למאושרים. כולנו רוצים בן זוג שמשלים אותנו, מרגש, מסקרן, עם עדיפות למי שיבין אותנו בלי מילים.
כשנוצר משבר, אנחנו בטוחים שלא רק שבן הזוג לא עושה אותנו מאושרים, אלא שהוא גם זה שבגללו אנחנו אומללים.

אנחנו מחפשים במה בן הזוג צריך להשתנות ומתמקדים על חולשותיו. אך למעשה, אושרנו נמצא אצלנו ובן זוגנו לא בא להציל אותנו. אנחנו אחראים לבחירות ולהחלטות שאנו מביאים למערכת היחסים.

מסתבר, שזוגיות והורות הן משימות החיים הקשות ביותר, שאף מסגרת לימודית לא מכינה אותנו לקראתן, אך יחד עם זאת, בהחלט ניתן לקבל כלים להעשרת הקשר הזוגי.

הבעיה – הוכח סטטיסטית, שזוגות מחכים ארבע שנים עד שמחליטים להגיע לייעוץ, אם בכלל.

מניסיוני, כשבני הזוג מגיעים לטיפול בזמן, הם יכולים למנוע התדרדרות.

רבים שואלים אותי, האם יש נוסחא לזוגיות טובה? ניתן לומר שבזוגיות טובה בני הזוג מתייחסים לבעיות ולקשיים העומדים בפניהם כאל אתגרים. אתגרים שכדאי להשקיע בהתמודדות עימם את מלוא הטיפול, הטיפוח, הדאגה והתמיכה.

תפקידי כיועצת זוגית, לסייע לבני הזוג למנוע התפרקות של המערכת הזוגית. עלי לברר את מקור הקונפליקט, להבין את הדינאמיקה הזוגית ולהכיר את הצרכים האמיתיים של כל אחד מבני הזוג.

בפגישה הטיפולית אני מאבחנת בפגישה אחת או שתיים את הקונפליקט הזוגי ומתאימה את הטיפול הייחודי לבני הזוג. בדרך כלל הקשיים הזוגיים ממוקדים בתקשורת לקויה. כל אחד מבני הזוג מצוי בתחושה שאינו מובן ונאבק על כך ואז מתקיים אבסורד בו שני בני הזוג צודקים באותו זמן. לעיתים, התקשורת נעשית הרסנית ופוגענית באופן שמשאיר משקעים בקרב כל אחד מבני הזוג.

בתהליך הייעוץ של תקשורת מגשרת לומדים דרכי תקשורת יעילות, בניית דיאלוג זוגי חדש, כיצד לריב נכון, פיתרון קונפליקטים וניהול משא ומתן לצורך קבלת החלטות בנושאים אישיים, זוגיים והוריים. הכלים הטיפוליים בהם אני משתמשת הם מגוונים כמו: אימגו, העברה בין דורית, משחק תפקידים, דמיון מודרך, NLP, גינוגראם (עץ משפחתי) ועוד... והכול מותאם לאופיים של בני הזוג.

מניסיוני, לאחר מספר פגישות בני הזוג חשים הקלה ותחושה של תקווה לגבי עתיד יחסיהם.

שאלה נפוצה היא, מה עושים כאשר בן הזוג לא מעונין לבוא לטיפול?

כאשר רוצים לייצור שינוי במערכת היחסים הזוגית, מומלץ ששני בני הזוג יגיעו לטיפול. אולם, כשבן הזוג לא מעונין או חושב שאינו צריך טיפול, אפשר להציע לו להצטרף לפגישת היכרות או להגיע לייעוץ פרטני.
נקודת המוצא היא שבמערכת זוגית יש יחסי גומלין הדדיים. כלומר, אנו משפיעים על מערכת היחסים ומושפעים ממנה ולכן, כל שינוי אצל אחד מבני הזוג משפיע על האחר.

שאלת השאלות: האם יעוץ טרום נישואין עוזר?

עם מיסוד הקשר עומדת בפני בני הזוג המשימה של הסתגלות לחיים משותפים ובנית התא המשפחתי. כל אחד מגיע לנישואין עם הרגלים קודמים ושונים מבית ההורים, עם הבדלים בציפיות זה מזה ועם חוויות מהעבר.

בייעוץ טרום נישואין יוצרים זוגיות מודעת מבוססת על תגובה ממקום של שליטה והבנה, במקום על תגובה למתרחש שמובילה לריבים וויכוחים אין סופיים.

תקשורת מגשרת היא גישה מנצחת, שתפקיד בידיכם את היכולת לקחת אחריות על חייכם בכלל ובמערכת הזוגית בפרט.

ממחקרים מראים, שבמשפחות בהן הזוגיות מושתתת על אהבה, ביטחון, כבוד הדדי וחברות, הילדים ספגו אווירה זו בהתנהגות ובתקשורת כדוגמא אישית שהיוותה מקור להפיכתם עצמאים ואחראים.


יעוץ אינטרטי – כתחזוקה שוטפת או חד פעמי אפשרי באמצעות הסקייפ.


מירי צולר  טלפון: 052-8888588  מייל: mirizoller@bezeqint.net
בניית אתר: הילה נורמן ויעל רשף